Wie we zijn

Familie Tumwebaze 

In de zomer van 2015 hebben Frank en Fleur elkaar ontmoet in Uganda toen Fleur vrijwilligerswerk ging doen bij Jeugd met een Opdracht; de organisatie waar Frank voor werkte. Op 29 augustus 2020 zijn Frank en Fleur getrouwd en sinds oktober 2020 wonen en werken ze samen in Jinja. Sinds april 2023 zijn ze ook de trotse ouders van hun dochter Sennah. 

Frank groeide op in een groot gezin in een klein dorpje dichtbij Jinja. Werken met kinderen heeft hij altijd gedaan, zo is hij jarenlang docent geweest op een basisschool. Op latere leeftijd komt Frank tot geloof en volgt hij een DTS (Discipleship Training School) bij de zendingsorganisatie Youth with a Mission (YWAM). Sindsdien is hij werkzaam bij YWAM in bij ToRCH Base in Jinja-Stad.

Fleur heeft van kleins af aan al een hart voor mensen en voor andere culturen. In 2012 zette ze voor het eerst voeten aan de grond in Afrika en die ervaring heef haar nooit meer losgelaten. Tijdens haar studie HBO Theologie waren er altijd een aantal pijlers: God, creativiteit, jongeren en ontwikkelingswerk. In 2015 bezocht ze Uganda voor het eerst en een groot stuk van haar hart had ze daar achtergelaten en is daar nog steeds. In Uganda wil ze ‘er zijn’, een luisterend oor bieden, meelopen met jongeren.

Meer over het werk van Frank en Fleur vind je op de pagina ‘Wat we doen’.

ThuisFrontTeam

Het Thuis Front Team (TFT) is opgericht om voor Fleur en Frank een achterban te creëren en de band te onderhouden met de kerkelijke gemeente en allen die betrokken zijn bij het werk van Fleur en Frank in Uganda. Als TFT hebben wij een aantal bijeenkomsten gehad om met elkaar na te denken over onze rollen en onze verlangens om deel te nemen in dit team. Het thuisfrontteam bestaat uit de volgende personen:

  • Martijn Kooijman – Voorzitter en gebedscoördinator
  • Martin Stolk – Penningmeester
  • Marissa de With – Vertrouwenspersoon en notuliste
  • Gerwin de Greef – Algemeen lid namens diaconie

Samen zijn wij als team verantwoordelijk om de uitzending van Fleur  mogelijk te maken. Dit kan niet zonder gebed. Gebed om de leiding en hulp van onze God. Ieder lid heeft een eigen verantwoordelijkheid en samen willen wij deze uitzending van Fleur mogelijk maken.

Wij zullen ons doel regelmatig onder de aandacht brengen en uw gebed, hulp en steun vragen.

Heb je vragen of wil je contact? Mail deze dan door naar tft@ffinuganda.com.