Wie we zijn

Frank & Fleur

In de zomer van 2015 hebben wij elkaar voor het eerst ontmoet toen Fleur Uganda bezocht. We zijn getrouwd in Nederland in 2020 en wonen sinds oktober 202o in de stad Jinja, in Uganda.  

Fleur

Fleur heeft van kleins af aan al een hart voor mensen en voor andere culturen. In 2012 zette ze voor het eerst voeten aan de grond in Afrika en die ervaring heef haar nooit meer losgelaten. Tijdens haar studie HBO Theologie waren er altijd een aantal pijlers: God, creativiteit, jongeren en ontwikkelingswerk. In 2015 bezocht ze Uganda voor het eerst en een groot stuk van haar hart had ze daar achtergelaten en is daar nog steeds. In Uganda wil ze ‘er zijn’, een luisterend oor bieden, meelopen met jongeren.

Meer over het werk van Fleur vind je op de pagina ‘Wat we doen’.

Frank

Frank groeide op in een groot gezin in een klein dorpje dichtbij Jinja. Werken met kinderen heeft hij altijd gedaan, zo is hij jarenlang docent Engels geweest op een basisschool. Op latere leeftijd komt Frank tot geloof en volgt een DTS (Discipleship Training School) bij de zendingsorganisatie Youth with a Mission. Sindsdien is hij werkzaam bij YWAM in Jinja en momenteel bij YWAM Torch Base in de stad. Hij houdt zich bezig met evangelisatie-activiteiten in de gevangenis, het ziekenhuis en arme gemeenschappen. Verder is Frank in december 2018 een plek gaan huren voor 6 tienermeiden die geen onderdak hadden en voorziet hij ze van voedsel en overige zorg.

ThuisFrontTeam

Het Thuis Front Team (TFT) is opgericht om voor Fleur een achterban te creëren en de band te onderhouden met de kerkelijke gemeente en allen die betrokken zijn bij het werk van Fleur in Uganda. Als TFT hebben wij een aantal bijeenkomsten gehad om met elkaar na te denken over onze rollen en onze verlangens om deel te nemen in dit team. Het thuisfrontteam bestaat uit de volgende personen:

  • Martijn Kooijman – Voorzitter en gebedscoördinator
  • Martin Stolk – Penningmeester
  • Marissa de With – Vertrouwenspersoon en notulist
  • Gijsbert Legemaat – PR en communicatie
  • Marjolein van Hoef  – Secretaris en (vice)Voorzitter
  • Gerwin de Greef – Algemeen lid namens diaconie

Samen zijn wij als team verantwoordelijk om de uitzending van Fleur mogelijk te maken. Dit kan niet zonder gebed. Gebed om de leiding en hulp van onze God. Ieder lid heeft een eigen verantwoordelijkheid en samen willen wij deze uitzending van Fleur mogelijk maken.

Wij zullen ons doel regelmatig onder de aandacht brengen en uw gebed, hulp en steun vragen.

Heb je vragen of wil je contact? Mail deze dan door naar tft@ffinuganda.com.