Wat we doen

Visie

Er zijn voor beschadigde jongeren in Uganda zodat zij Gods onvoorwaardelijke liefde mogen ervaren, gezien worden en gaan bloeien en groeien in hun unieke talenten voor Gods Koninkrijk. 

Missie

Fleur wil jongeren die beschadigd zijn in Uganda een hoopvolle toekomst bieden: “Jongeren zijn beschadigd op verschillende manieren in hun leven door bijvoorbeeld overlijden van ouders, opgroeien op een liefdeloze plek, ziektes en kunnen daarom niet volledig tot hun recht komen. Ik wil naast Ugandezen staan, ik wil ‘er zijn’: met liefde, geduld en helpende handen. Door te verbinden, te luisteren en deze jongeren een thuis te kunnen bieden hoop en bid ik dat zij Jezus mogen leren kennen.”

In de praktijk

In het dagelijks leven is Fleur op dit moment actief op de volgende terreinen:

Tienermeiden

Frank en Fleur zetten zich in voor 6 tienermeiden in de leeftijd van 12-18 jaar waarmee ze samen op 1 compound wonen. Ze leven samen met een ‘auntie’ Gift, een jonge vrouw die bij hen inwoont. Alle meiden hebben een kwetsbare achtergrond en kunnen daarom tijdelijk niet thuis wonen. Op deze manier kunnen ze in een veilige omgeving opbloeien, opgroeien en hun school afmaken. 

Fleur zal de taal leren

Uganda is een kolonie geweest van Engeland, dus vooral in de steden wordt goed Engels gesproken. Maar in de dorpen, met kinderen of familie wil Fleur graag Luganda spreken en dit eigen maken.

Wil je op de hoogte blijven van Fleur haar werk? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.