Wat we doen

Visie

Er zijn voor beschadigde jongeren in Uganda zodat zij Gods onvoorwaardelijke liefde mogen ervaren, gezien worden en gaan bloeien en groeien in hun unieke talenten voor Gods Koninkrijk. 

Missie

Fleur wil jongeren die beschadigd zijn in Uganda een hoopvolle toekomst bieden: “Jongeren zijn beschadigd op verschillende manieren in hun leven door bijvoorbeeld overlijden van ouders, opgroeien op een liefdeloze plek, ziektes en kunnen daarom niet volledig tot hun recht komen. Ik wil naast Ugandezen staan, ik wil ‘er zijn’: met liefde, geduld en helpende handen. Door te verbinden, te luisteren en deze jongeren een thuis te kunnen bieden hoop en bid ik dat zij Jezus mogen leren kennen.”

In de praktijk

In het dagelijks leven is Fleur op dit moment actief op de volgende terreinen:

Ang Tulay

Fleur zal een aantal weken per jaar – in verschillende gebieden in Uganda actief zijn voor Ang Tulay. Ang Tulay betekent ‘de brug’ in het Filipijns. Het is één van de ministries van de organisatie Precious Jewels Ministries. De organisatie ziet kinderen en jongeren als ‘juwelen’ die beschadigd kunnen zijn. Ang Tulay is een training waarin kinderen en jongeren leren omgaan met hun verdriet en hun identiteit en vreugde in Jezus mogen vinden. Eerst zal Fleur starten met een training om vervolgens aan de slag te gaan als small-groepsleider om jongeren een hoopvoller perspectief te geven.

Tienermeiden

Fleur zal zich inzetten voor – 5 tienermeiden (waaronder het huren van een huisje voor 5 meiden in de leeftijd 9-15 jaar waar Gift (een jonge vrouw) die voor hen zorgt en samen met hen leeft). Fleur wil hen ze graag een aantal keer per week bezoeken, samen lezen, samen spelletjes spelen en de tienermeiden soms meenemen voor een uitstapje.  Alle vijf tienermeiden hebben geen familie die in staat is om voor ze te zorgen.

Fleur zal de taal leren

Uganda is een kolonie geweest van Engeland, dus vooral in de steden wordt goed Engels gesproken. Maar in de dorpen, met kinderen of familie wil Fleur graag Luganda spreken en dit eigen maken.

Wil je op de hoogte blijven van Fleur haar werk? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.